Autorii și ilustratorii cărților noastre pentru copii

Ilustrații și povești realizate doar de către cei mai buni selectați direct de Franciza noastră din Cehia

Pentru a aduce micilor voștri eroi mereu noi aventuri, lucrăm cu cei mai buni scriitori și ilustratori care continuă să vină cu noi povești uimitoare pentru cititorii noștri.

Creăm fiecare carte nouă nu numai pentru a vă amuza copiii, ci și pentru a-i ajuta cu o creștere sănătoasă și educație. Acum îi puteți cunoaște pe autorii și ilustratorii noștri un pic mai bine.

Mgr. Martina Rašková

Martina Rašková este profesoară de școală primară. De-a lungul anilor petrecuți în profesie, a învățat multe despre dezvoltarea alfabetizării elevilor, pe care o folosește acum în cărțile ei. Lucrează cu editura noastră de foarte mulți ani.

Ester Stará

Ester Stará a petrecut mulți ani scriind pentru copii, iar poveștile ei se concentrează pe dezvoltarea abilităților comunicative și lingvistice. Munca ei a primit multe laude și a primit mai multe premii atât în țară, cât și în străinătate.

Mgr. Zuzana Pospíšilová

Un psiholog al copilului care s-a îndrăgostit de scrierea cărților. Ea și-a publicat primele basme și poezii în revista Sluníčko în 2004 și prima sa carte s-a născut în 2005. Zuzana este încă o autoră activă și până acum a scris aproximativ o sută de cărți de povești, poezii și ghicitori.

Pavel Brycz

Scriitor, poet și jurnalist ceh care a absolvit limba cehă și ulterior dramaturgia. A lucrat ca profesor de liceu, mai târziu ca scriitor într-o agenție de marketing. Printre cele mai bune lucrări ale sale se numără o colecție de nuvele Jsem město. El a primit multe premii semnificative pentru munca sa.

Tereza Meravá

Tereza Meravá poate fi găsită în marketing, social media, PR și scrierea articolelor pentru reviste și mass-media. De asemenea, dorește să scrie cărți pentru copii și să organizeze discuții pentru școlile primare și secundare.

Dagmar Kýrová

Dagram Kýrová inițial a proiectat echipamentele tehnice ale clădirilor, dar i-a plăcut întotdeauna să scrie pentru copii. La început și-a testat mintea literară pe proprii copii și, datorită primirii lor calde, a decis să-și publice poveștile. Îi place casa de vară, cusând și dragostea ei pentru natură se reflectă în poveștile ei.

Aneta Žabková

Aneta Žabková studiază animația la FAMU din Praga. A creat patru filme în timpul studiilor: Bună dimineața, domnule vampir; Nimic nou sub soare; Se întâmplă greșeli și filmul maestrului ei In vino veritas. Toți au fost proiectați la mai multe festivaluri interne și internaționale și au primit o serie de premii. în 2011 a primit premiul Josef Hlávka. A colaborat la programe Jigsaw Puzzle europene și cehe pentru televiziunea cehă, a ilustrat două jocuri pentru copii, a animat jingle-urile pentru emisiunea TV Arena for the Nation pentru TV Prima. În zilele noastre ea ilustrează cărți pentru copii și contribuie la revistele pentru copii Sluníčko și Mateřídouška.

ILLUSTRATORS

Edit Sliacka

Edit Sliacka este dedicat ilustrațiilor și creează cărți pentru copii, reviste și manuale pentru școlile primare. Ai fi putut să o vezi lucrând de ex. în revista Sluníčko sau în proiectul Cărți pentru copii.

Milan Starý

Milan Stary a absolvit limba Cehă și Arte la Facultatea de Pedagogie de la Universitatea Charles. Dragostea sa pentru pictură nu a dispărut niciodată. Ilustrația sa este publicată în mod regulat în ziarul Hospodářské Noviny și a contribuit la participarea copiilor la expoziția permanentă Povestea Castelului din Praga.

Katarína Gasko

Katarína Gasko este un artist slovac, alături de ilustrații dornice de design grafic și creație gratuită. A absolvit Universitatea de Arte din Bratislava după un an petrecut în studioul lui Dušan Kállay. Este colaboratoare obișnuită la reviste pentru copii și colaborează cu edituri slovace, cehe, maghiare și canadiene.

Dan Růžička

Dan Růžička a început ca artist de benzi desenate, pe care l-a pictat folosind tehnica air brush. În zilele noastre folosește în principal desenul și pictura digitală. El ilustrează reviste și cărți atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Josef Kremláček

Josef Kremláček a fost pictor ceh și ilustrare de carte din Třebíč. Studiază la Academia de Arte, Arhitectură și Design din Praga și munca sa a fost cuprinsă în 50 de expoziții individuale și peste 250 de expoziții colaborative. El a ilustrat o multitudine de cărți străine incl. Titluri japoneze.

Iveta Autratová

Iveta Autratová este ilustratoare și pictoră din regiunea Vysočina, dar locuiește și lucrează în Brno. Dragostea ei pentru natură și animale a fost alături de ea de la naștere și își influențează în mod natural munca. Respiră cu optimism, bucurie pentru viață și dragoste pentru culori. A absolvit o universitate economică, totuși pictura era problema inimii și în urmă cu câțiva ani a decis să se dedice pe deplin acestui hobby. În aceste zile, principala sa activitate de lucru este ilustrarea cărților pentru copii, dar lucrează și la piesele sale independente.

Josef Pospíchal

Josef Pospíchal este un cunoscut umorist și ilustrator ceh. Publică umor de desene animate în ziare din 1964. Până la sfârșitul acestuia, a făcut parte din revista Dikobraz - cândva populară revistă umoristică. Se poate mândri cu Marele Premiu pe care l-a primit la Bienala Internațională a Umorului și Satirei. Cu toate acestea, revistele umoristice au dispărut de-a lungul timpului, iar coloanele satirice se găsesc doar în mai multe periodice. Imaginile sale sunt bine cunoscute și de mulți elevi - în ultimul deceniu a ilustrat o serie de manuale de la matematică la germană și rusă.

Pavlína Kourková

Pavlína Kourková, originară din regiunea Vysočina, a petrecut întotdeauna ore întregi mergând în natură, care este sursa ei eternă de inspirație. În lucrarea ei motivele fanteziei de basm se suprapun cu temele din natură. A studiat biologie pentru profesori și arhitectură de grădină și peisaj; adică subiecte care îi permit să facă cele două lucruri pe care le adoră - producția pentru copii și lucrul cu natura.

Lukáš Fibrich

Lukáš Fibrich creează în principal ilustrații pentru reviste, cărți pentru copii și manuale de limbă. El desenează storyboards, animații și imagini cheie pentru cele mai renumite companii de publicitate. El creează cărți de benzi desenate și benzi bazate pe scenarii dintre care unele sunt ale sale. Portofoliul său cuprinde mascote ale companiei, icoane web, cărți de joc, labirinturi, afișe, coperte de carte sau glume.