Termeni și Condiții

Livrare în 10-13 zile


Folosirea acestui site implică acceptarea termenilor și condițiilor de mai jos. Acest document reprezintă un contract între dumneavoastră și editura Elefantul Meu – Cărți personalizate pentru copii, definită în glosarul de la finalul documentului. Recomandăm citirea cu atenție a acestora. Editura Elefantul Meu, S.C. SMART ELEPHANT BOOKS SRL, își asumă dreptul de a modifica aceste prevederi fără o altă notificare. Cea mai recentă versiune poate fi accesată în această pagină.
Accesul/vizitarea acestui website de către dumneavoastră se supune Termenilor și condițiilor de ultilizare și implică acceptul explicit al dumneavoastră cu privire la acestea și reprezintă înțelegerea dintre părți.
Relația dintre părti este guvernată de urmatoarele acte normative:
• OG nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor
• OUG nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii
• Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianților în relația cu consumatorii și armonizarea reglementărilor cu legislația europeană privind protecția consumatorilor
• Legea 365/2002 privind comerțul electronic
Editura Elefantul Meu, S.C. SMART ELEPHANT BOOKS SRL garantează utilizatorului acces limitat, în interes personal (efectuarea de comenzi online, informare), pe site-ul ElefantulMeu.ro și nu îi conferă dreptul de a descărca sau de a modifica parțial sau integral site-ul, de a reproduce parțial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul în orice altă manieră, în scopuri comerciale sau fară acordul prealabil scris al acesteia.
Întregul conținut al site-ului ElefantulMeu.ro - imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafică web, email-uri, scripturi, programe și alte date - este proprietatea Editurii Elefantul Meu, S.C. SMART ELEPHANT BOOKS SRL și a furnizorilor săi și este apărat de Legea pentru protecția drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) și de legile privind proprietatea intelectuală și industrială. Folosirea fără acordul Editurii Elefantul Meu, S.C. SMART ELEPHANT BOOKS SRL a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legislației în vigoare.
Domeniul ElefantulMeu.ro este deținut de către Editura Elefantul Meu, S.C. SMART ELEPHANT BOOKS SRL. Utilizarea acestei mărci, a domeniului sau a numelor de comercializare, siglelor și emblemelor, în formă directă sau "ascunsă" (de tipul, dar nu limitat la, meta taguri sau alte tehnici de indexare, căutare web) fără permisiunea prealabilă scrisă este interzisă și se pedepsește conform legii.
Produsele prezentate pe ElefantulMeu.ro sunt produse și comercializare de Editura Elefantul Meu – Cărți personalizate pentru copii, S.C. SMART ELEPHANT BOOKS SRL. Prețurile produselor pot fi schimbate oricând. Verificați prețul final de vânzare înainte de a achiziționa un produs.
Dacă aveți probleme legate de o comandă, care nu par a putea fi rezolvate prin e-mail sau cu persoana cu care discutați, puteți lua legătura pentru o conciliere internă gratuită cu Pop Dan Adrian, info@elefantulmeu.ro +40740207969 telefon sau whatsapp.


Politica de Retur


Având în vedere specificul cărților personalizate, care conțin numele alese de dumneavoastră în cadrul comenzii, acestea nu pot fi returnate.
Totuși, dacă din orice motive, considerați că produsele comandate nu sunt în parametri conformi cu așteptările dumneavoastră, acestea pot fi returnate la editura Elefantul Meu, Baia Mare, str. Iuliu Maniu nr. 6, jud. Maramureș, iar noi vom rambursa banii achitați pentru acestea.
Feedback-ul dumneavoastră este foarte important pentru noi și oricât de mult ne-am bucura să auzim doar laude, orice critică ne ajută să ne îmbunătățim serviciile și calitatea cărților noastre, așa că nu ezitați să ne contactați pentru a ne informa.


Politica de Confidențialitate


Când vă creați un cont ElefantulMeu.ro, ne transmiteți: adresa de e-mail, numele și prenumele;
În cadrul paginii dvs. personale (Contul meu) din magazinul Elefantul Meu Online aveți posibilitatea să adăugați informații suplimentare, precum: fotografie, genul, nickname, număr telefon mobil, număr telefon fix, data nașterii, nivelul educației, adrese de livrare, adresă alternativă de e-mail, datele cardului bancar etc.;
Când plasați o comandă, ne furnizați informații precum: produsul dorit, numele si prenumele, adresa de livrare, detalii de facturare, metoda de plată, număr de telefon, datele cardului bancar etc.
Confidentialitatea datelor dumneavoastră cu caracter personal reprezintă una dintre preocupările principale ale editurii Elefantul Meu, s.c. SMART ELEPHANT BOOKS s.r.l., cu sediul in Baia Mare, Iuliu Maniu nr. 6, județul Maramureș, Romania, în calitate de operator de date cu caracter personal.
Acest document are rolul de a vă informa cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, în contextul utilizării paginii de internet ElefantulMeu.ro, la care ne vom referi în continuare cu denumirea "site-ul".
Cuprins
1. Categoriile de date cu caracter personal prelucrate
2. Scopurile și temeiurile prelucrării
3. Durata pentru care vă prelucrăm datele
4. Dezvăluirea datelor cu caracter personal
5. Transferul datelor cu caracter personal
6. Drepturile de care beneficiați
7. Confidențialitatea minorilor
8. Modificări în politica de confidențialitate

1. Categoriile de date cu caracter personal prelucrate
A. Dacă sunteți client al site-ului, vă prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal, cum ar fi:
• Nume și prenume
• Număr de telefon
• Adresa de e-mail
• Adresa de facturare
• Adresa de livrare
• Date referitoare la modul în care utilizați site-ul (de exemplu, comportamentul /preferințele /obișnuințele dumneavoastră în cadrul domeniului.
• Precum și orice alte categorii de date pe care le furnizați în mod direct în contextul creării contului de utilizator, în contextul plasării unei comenzi prin intermediul site-ului sau în orice alt mod care rezultă din utilizarea site-ului.
Dacă pentru a va crea cont de utilizator pe site, utilizați contul dumneavoastră de Facebook sau Google, va prelucra urmatoarele date publice de profil afișate de aplicațiile respective: nume utilizator, adresa de e-mail.
În cazul în care alegeți să vă creați cont de utilizator doar înainte de a finaliza comanda unui produs disponibil pe site, se va solicita adresa dumneavoastra de e-mail în baza căreia va fi creat automat un cont.
În cazul în care nu finalizati comanda, adresa de e-mail și celelalte date furnizate nu vor fi stocate de ElefantulMeu.ro, iar contul creat va fi șters automat.
B. Dacă sunteți vizitator al site-ului, vă prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal pe care le furnizați:
• În mod direct în contextul utilizării site-ului, cum ar fi datele pe care le furnizați în cadrul secțiunii de contact / întrebări / reclamații, în măsura în care ne contactați în acest fel
• În mod indirect, date precum: adresa IP, browser folosit, durata navigării, istoricul căutărilor, sistem de operare folosit, limba și pagini vizualizate, URL-uri complete, secvența de click-uri către, prin și de la site-ul nostru, informații sau produse vizualizate / căutate, durata vizitelor pe anumite pagini, informații privind interacțiunea cu paginile (ex. derularea, click-urile, trecerile de mouse), date despre comportamentul utilizatorilor.

2. Scopurile și temeiurile prelucrării
A. Dacă sunteți client al site-ului, prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:
• pentru desfășurarea relației contractuale dintre dumneavoastră și , respectiv pentru preluarea, validarea, expedierea și facturarea comenzii plasate pe site, informarea dumneavoastră asupra stării comenzii, organizarea returului de produse comandate etc.
Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop are la baza contractul încheiat între dumneavoastră și ElefantulMeu.ro, definit în cuprinsul Termenelor și Condițiilor. Furnizarea datelor dumneavoastră cu caracter personal este necesară pentru executarea acestui contract. Refuzul furnizarii datelor poate avea drept consecință imposibilitatea derulării raporturilor contractuale dintre dumneavoastra si editura Elefantul Meu.
• pentru îndeplinirea obligațiilor legale ce revin în contextul serviciilor prestate prin intermediul site-ului, inclusiv a obligațiilor în materie fiscală, precum și în materie de arhivare.
Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop este necesară în baza unor obligații legale. Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este necesară. Refuzul furnizării datelor poate avea drept consecință imposibilitatea de a respecta obligațiile legale care îi revin și deci în imposibilitatea de a va oferi serviciile prin intermediul site-ului.
• pentru activități de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanță (e-mail, sms) de comunicări comerciale privind produsele si serviciile oferite de editura Elefantul Meu, prin intermediul site-ului.
Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază consimțământul dumneavoastră, dacă alegeți să-l furnizați.
Vă puteți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin bifarea căsuței corespunzătoare de la momentul creării contului.
Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicări comerciale puteți folosi opțiunea de la finalul fiecărui e-mail/sms conținând comunicări comerciale.
Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării consimțământului pentru prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.
• în scopul efectuării diverselor analize, raportări privind modul de funcționare a site-ului, realizarea de profiluri de preferințe de consum, în principal, în vederea îmbunătățirii experienței oferite pe site.
Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază interesul legitim de a îmbunătăți permanent experiența clienților pe site. Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.
B. Dacă sunteți vizitator al site-ului, ElefantulMeu.ro prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:
• pentru activități de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanță(e-mail, sms), de comunicări comerciale privind produsele și serviciile oferite de editura Elefantul Meu, prin intermediul site-ului.
Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază consimțământul dumneavoastră, dacă alegeți să-l furnizați.
Vă puteți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin completarea și bifarea căsuței corespunzatoare din formularul pentru abonarea la newsletter disponibil pe site.
Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicări comerciale puteți folosi opțiunea de la finalul fiecărui e-mail/sms conținând comunicări comerciale.
Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării consimțământului pentru prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.
• pentru rezolvarea plângerilor, reclamațiilor și pentru a monitoriza traficul și a îmbunătăți experiența dumneavoastră oferită pe site.
Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază interesul legitim al editurii Elefantul Meu de a asigura funcționarea corectă a site-ului, precum și pentru a îmbunătăți permanent experiența vizitatorilor site-ului, inclusiv prin soluționarea diferitelor comentarii, întrebări sau reclamații
Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

3. Durata pentru care vă prelucrăm datele
ElefantulMeu.ro va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal atât cât este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare menționate mai sus.
În cazul în care sunteți client, vom prelucra datele dumneavoastră pe întreaga durată a raporturilor contractuale și ulterior conform obligațiilor legale care revin în sarcina editurii Elefantul Meu (de ex, în cazul documentelor justificative financiar-contabile pentru care termenul de păstrare prevăzut de lege este de 10 ani de la data încheierii exercițiului financiar în cursul căruia au fost întocmite).
În situația în care sunteți client și vă exercitați opțiunea de ștergere a contului de utilizator, prin apasarea butonul "ștergere cont" din secțiunea "informațiile contului meu", va interpreta aceasta acțiune ca opțiunea dumneavoastră de a vă dezabona de la primirea de comunicări comerciale prin care vă ținem la curent despre produsele și serviciile oferite prin intermediul site-ului.
În acest sens, dacă alegeți să vă ștergeți contul de utilizator, nu vă vom mai trimite e-mailuri și/sau sms-uri de acest gen.
Totuși, dorim să vă informăm că ștergerea contului nu va avea ca efect automat ștergerea datelor dumneavoastră cu caracter personal.
În cazul în care doriți să nu va mai fie prelucrate datele cu caracter personal sau dacă doriți ștergerea datelor, vă puteți exercita drepturile detaliate la punctul 6 de mai jos.
În cazul în care solicitați ștergerea contului, însă pe acel cont există cel puțin o comandă activă, cererea de ștergere a contului va putea fi înregistrată numai după livrarea produselor și finalizarea ultimei comenzi active.
Dacă vă retrageți consimțământul pentru prelucrarea datelor în scop de marketing, va înceta prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal în acest scop, fără însă a afecta prelucrările desfășurate pe baza consimțământului exprimat de către dumneavoastră înainte de retragerea acestuia.

4. Dezvăluirea datelor cu caracter personal
Nu închiriem/vindem datele dumneavoastră cu caracter personal către terțe părți.
Pe lângă operator, în anumite situații, datele pot fi accesibile pentru terțe părți precum francizor, furnizori de servicii, operatori de transport, furnizori de hosting, companii IT, numite, daca este necesar, ca persoane imputernicite de Operator.
Acestea sunt obligate prin contract să mentină confidențialitatea datelor și să le folosească exclusiv în scopul pentru care le-au fost furnizate.
De asemenea, am putea dezvălui datele dumneavoastră cu caracter personal către autoritățile publice centrale/locale, în urmatoarele cazuri exemplificativ enumerate:
• pentru administrarea site-ului
• în situațiile în care aceasta comunicare ar fi necesară pentru atribuirea de premii sau alte facilități persoanelor vizate, obținute ca urmare a participării lor la diverse campanii promoționale organizate de către prin intermediul site-ului;
• pentru menținerea, personalizarea și îmbunătățirea site-ului și a serviciilor derulate prin intermediul lui
• pentru efectuarea analizei datelor, testarea și cercetarea, monitorizarea tendințelor de utilizare și activitate, dezvoltarea caracteristicilor de siguranță și autentificarea utilizatorilor
• pentru transmiterea de comunicări comerciale de marketing, în condițiile și limitele prevăzute de lege
• atunci când dezvăluirea datelor cu caracter personal este prevăzută de lege etc.

5. Transferul datelor cu caracter personal
Datele cu caracter personal furnizate către ElefantulMeu.ro pot fi transferate în afara României, dar doar către state din Uniunea Europeană.

6. Drepturile de care beneficiați
În condițiile prevăzute de legislația în materia prelucrării datelor cu caracter personal, în calitate de persoane vizate, beneficiați de următoarele drepturi:
• dreptul la informare - dreptul de a primi detalii privind activitățile de prelucrare efectuate de către ElefantulMeu.ro, conform celor descrise în prezentul document;
• dreptul de acces la date dreptul de a obține confirmarea din partea editurii Elefantul Meu cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum și detalii privind activitățile de prelucrare precum modalitatea în care sunt prelucrate datele, scopul în care se face prelucrarea, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, etc;
• dreptul la rectificare - dreptul de a obține corectarea, fără întârzieri justificate, de către editura Elefantul Meu a datelor cu caracter personal inexacte/nejustificate, precum și completarea datelor incomplete;
• dreptul la ștergerea datelor, fără întârzieri nejustificate, ("dreptul de a fi uitat") - se aplică anumite condiții; Este posibil ca, în urma solicitării de ștergere a datelor, să anonimizeze aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) și să continue în aceste condiții prelucrarea pentru scopuri statistice;
• dreptul la restricționarea prelucrării, în anumite condiții;
• dreptul la portabilitatea datelor - dreptul de a primi datele cu caracter personal într-o modalitate structurată, folosită în mod obișnuit și într-un format ușor de citit, precum și dreptul ca aceste date să fie transmise de către alt operator de date, în măsura în care sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege;
• dreptul la opoziție
- în ceea ce privește activitățile de prelucrare se poate exercita prin transmiterea unei solicitări conform celor indicate mai jos;
- în orice moment, din motive legate de situația particulară în care se află persoana vizată, ca datele care o vizează să fie prelucrate în temeiul interesului legitim al editurii Elefantul Meu sau în temeiul interesului public, cu excepția cazurilor în care poate demonstra că are motive legitime și imperioase care justifică prelucrarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților persoanelor vizate sau că scopul este constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță;
- în orice moment, în mod gratuit și fără nicio justificare, ca datele care o vizează să fie prelucrate în scop de marketing direct.
• dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activități de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizată sau o afectează în mod similar într-o măsură semnificativă;
• dreptul de a vă adresa Autorității Naționale de supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sau instanțelor competente, în măsura în care considerați necesar.
Pentru orice întrebări suplimentare cu privire la modul în care datele cu caracter personal sunt prelucrate și pentru a vă exercita drepturile menționate mai sus, vă rugăm să vă adresați la adresa de email: info@elefantulmeu.ro

7. Confidențialitatea minorilor
ElefantulMeu.ro nu contactează cu bună știință sau nu colectează informații de la persoane cu vârsta sub 18 ani. Website-ul nu are ca scop solicitarea de informații de orice fel de la persoane cu vârsta sub 18 ani.
Dacă printr-o eroare intrăm în posesia unor astfel de informații și suntem înștiințați de acest lucru, vom obține consimțământul parental adecvat pentru a utiliza aceste informații sau, în cazul în care nu este posibil, vom șterge informațiile de pe serverele noastre.
Dacă doriți să ne comunicați primirea de informații despre persoanele cu varsta sub 18 ani, vă rugăm să ne contactați pe email la info@elefantulmeu.ro

8. Modificări în politica de confidențialitate
Ne rezervăm dreptul de a modifica această politică de confidențialitate. În cazul unor modificări majore pe viitor veți fi înștiințat pe email(dacă este posibil) sau prin afișarea unui mesaj specific pe site.
Această pagină de internet folosește fișiere de tip cookie. Pentru mai multe informații cu privire la modul in care se folosesc aceste fișiere, vă rugăm să accesați următorul link: https://www.elefantulmeu.ro/politica-de-cookies